Želatina - vlastnosti, metody charakterizace a její použití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Želatina - vlastnosti, metody charakterizace a její použití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Želatina - vlastnosti, metody charakterizace a její použití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Autor: Hrdová, Lenka
Vedoucí: Kašpárková, Věra
Abstrakt: Bakalářská práce pojednává o želatině. V práci jsou stručně popsány chemické, fyzikálně chemické a mikrobiologické vlastnosti želatiny. Jsou uvedeny i legislativní požadavky kladené na její bezpečnost. Druhá část práce je věnována praktickému využití želatiny a shrnuje její aplikace ve farmaceutickém průmyslu i v technické praxi. Největším spotřebitelem želatiny je však potravinářský průmysl. Zde je želatina využívána při výrobě masných výrobků, cukrovinek, mražených dortů, zmrzlin, mléčných výrobků například jako stabilizátor, pojivo, zahušťovadlo a při povrchové úpravě výrobků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7731
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 5275


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hrdová_2008_bp.pdf 899.9Kb PDF Zobrazit/otevřít
hrdová_2008_vp.doc 52Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
hrdová_2008_op.doc 38Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet