Vliv ochranných povlaků z přírodních polymerů na kvalitativní parametry pokrmových tuků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv ochranných povlaků z přírodních polymerů na kvalitativní parametry pokrmových tuků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv ochranných povlaků z přírodních polymerů na kvalitativní parametry pokrmových tuků
Autor: Fenyk, Jan
Vedoucí: Mokrejš, Pavel
Abstrakt: Teoretická část diplomové práce popisuje obalové materiály potravinářství založené na přírodních polymerech, zejména na proteinech a na škrobu. Jsou popsány způsoby skladování tuků. V experimentální části diplomové práce jsem se zabýval aplikací povlaků ze škrobovo-proteinových hydrolyzátů amarantové mouky na vzorek másla. Byly vyzkoušeny 3 typy povlaků. U vzorků másla skladovaných při teplotě 7 °C došlo po 40 dni k nárůstu rychlosti oxidačních procesů a u vzorku másla skladovaných při teplotě 22 °C to bylo již od počátku testu. Během dlouhodobého skladování másla při teplotě 7 °C vzorky másla ošetřené ochranným povlakem s obsahem 30 % glycerinu + 3 % lecitinu + 2 % kyseliny askorbové byl zjištěn stejný stupeň oxidace jako u vzorků másla uchovávaných v původním obalu. Výsledky testů mohou posloužit jako podklad pro potenciální využití v praxi.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7363
Datum: 2008-05-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav inženýrství polymerů
Studijní obor: Inženýrství polymerů
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 7671


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
fenyk_2008_dp.pdf 796.7Kb PDF Zobrazit/otevřít
fenyk_2008_vp.doc 54.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
fenyk_2008_op.doc 47Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet