Luštěniny a výrobky z luštěnin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Luštěniny a výrobky z luštěnin

Show full item record

No preview available
Title: Luštěniny a výrobky z luštěnin
Author: Řezáčová, Simona
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Předkládaná práce se zabývá luštěninami a výrobky z luštěnin, se zaměřením na jejich význam a využití ve výživě lidí. Pozornost je věnována biologickým vlastnostem a nutriční hodnotě, tj. vysokému obsahu bílkovin a vlivu dusíkatých látek na organismus. V první části je uváděno základní rozdělení luštěnin, jsou popisovány rozdíly mezi jednotlivými druhy luštěnin a jejich vhodnosti pro potravinářské či krmivářské účely. Dále se zaměřuje na průmyslové výrobky z luštěnin, hlavně sójových výrobků, které jsou čím dál tím více oblíbené u spotřebitelů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7074
Date: 2008-06-02
Availability: Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 02.06.2013
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 7928


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
řezáčová_2008_bp.pdfBlocked 1.448Mb PDF
řezáčová_2008_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
řezáčová_2008_op.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account