Luštěniny a výrobky z luštěnin
Show full item record
No preview available
Title:
|
Luštěniny a výrobky z luštěnin |
Author: |
Řezáčová, Simona
|
Advisor: |
Kráčmar, Stanislav
|
Abstract:
|
Předkládaná práce se zabývá luštěninami a výrobky z luštěnin, se zaměřením na jejich význam a využití ve výživě lidí. Pozornost je věnována biologickým vlastnostem a nutriční hodnotě, tj. vysokému obsahu bílkovin a vlivu dusíkatých látek na organismus. V první části je uváděno základní rozdělení luštěnin, jsou popisovány rozdíly mezi jednotlivými druhy luštěnin a jejich vhodnosti pro potravinářské či krmivářské účely. Dále se zaměřuje na průmyslové výrobky z luštěnin, hlavně sójových výrobků, které jsou čím dál tím více oblíbené u spotřebitelů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7074
|
Date:
|
2008-06-02 |
Availability:
|
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 02.06.2013
|
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
7928
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account