Výroba taveného sýra s plísní na povrchu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výroba taveného sýra s plísní na povrchu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výroba taveného sýra s plísní na povrchu
Autor: Bejblová, Martina
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Tato práce byla zaměřena na realizaci výroby taveného sýra s plísní na povrchu. První část práce je věnována obecné výrobě taveného sýra včetně popisu strojního zařízení i použité plísňové kultury Penicillium nalgiovense. Výroba taveného sýra byla realizována v laboratorních podmínkách v Kroměříži. Vyrobené tavené sýry byly analyzovány pomocí základních ukazatelů (obsah sušiny, tuku, pH, SH) a indexu proteolýzy (pomocí TCA). Dále byla provedena mikrobiální kontrola taveniny a senzorická analýza taveného sýra s plísní na povrchu. Vyrobený tavený sýr odpovídal teoretickým předpokladům mikrobiální i fyzikálně-chemické kontrole. Senzorická kontrola odhalila hořkou chuť sýra způsobenou pravděpodobně vysokou proteolýzou použité plísňové kultury.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6252
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 7917


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
bejblová_2008_bp.pdfZablokované 835.7Kb PDF
bejblová_2008_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
bejblová_2008_op.doc 51Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet