Změny chemického složení brambor v průběhu skladování

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Změny chemického složení brambor v průběhu skladování

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Změny chemického složení brambor v průběhu skladování
Autor: Šutová, Hana
Vedoucí: Černá, Monika
Abstrakt: Tato práce je zaměřena na změny chemického složení brambor v průběhu skladová-ní. V první části se pojednává o chemických, anatomických a morfologických vlastnostech bramborových hlíz. V další části jsou popsány jednotlivé odrůdy nejčastěji pěstované v ČR. Protože tato práce je zaměřena na skladování brambor, jsou zde zahrnuty i podmínky a způsoby skladování bramborových hlíz, včetně změn, ke kterým dochází v průběhu skladování. V praktické části se zabývám pokusem, jejímž cílem bylo sledování vlivu podmínek sklado-vání na obsah sušiny v bramborové hlíze. Pro pokus byly vybrány následující odrůdy: velmi raná Komtesa, poloraná Red Anna, poloraná Lolita a raná Kornelie, které byly skladovány v různých prostředích. Výsledky měření byly statisticky zpracovány. Na základě měření je možno konstatovat, že ve většině případů docházelo ke zvýšení obsahu sušiny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5736
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 8027


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
šutová_2008_bp.pdfZablokované 1.525Mb PDF
šutová_2008_vp.doc 35.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
šutová_2008_op.doc 0 bajtů Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet