Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka
Autor: Štěpánek, Jiří
Vedoucí: Kůrová, Vendula
Abstrakt: Hlavním podmětem zkoumání bylo zjistit jaký vliv mají různé teploty nepřímého záhřevu UHT na mléko v závislosti na době výdrže. Pro výrobu vzorků bylo použito syrové mléko, které bylo následně odstředěno. V závislosti na provedeném UHT záhřevu byly sledovány vybrané vlastnosti jako titrační kyselost, aktivní kyselost, obsah tuku, obsah sušiny, reologické vlastnosti, termostabilita, thiobarbiturové číslo a obsah dusíku v závislosti na použité teplotě a doby výdrže. Stanovení prokázala, že tepelné ošetření UHT nemá výrazný vliv na aktivní a titrační kyselost, obsah amoniaku a dynamickou viskozitu ve mléce. Naopak obsah sušiny, obsah tuku, thiobarbiturové číslo a termostabilita je ovlivněna UHT ošetřením.
URI: http://hdl.handle.net/10563/55210
Datum: 2024-01-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
štěpánek_2024_dp.pdf 1.397Mb PDF Zobrazit/otevřít None
štěpánek_2024_op.pdf 280.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
štěpánek_2024_vp.pdf 168.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet