Fermentované mléčné nápoje

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Fermentované mléčné nápoje

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Fermentované mléčné nápoje
Autor: Horáková, Karolína
Vedoucí: Kůrová, Vendula
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit rešerši na téma fermentované mléčné nápoje. Konkrétně se práce zabývá základní charakteristikou mléka, čistými mlékařskými kulturami, výrobou a jednotlivými druhy fermentovaných mléčných nápojů. Dále práce popisuje novodobé trendy ve výrobě fermentovaných mléčných nápojů, které by mohly v budoucnu ovlivnit stále rostoucí trh s fermentovanými mléčnými nápoji. Jsou zde popsány také legislativní požadavky na mléko a fermentované mléčné nápoje. Bakalářská práce se také dotýká problematiky mléka a mléčných výrobků jako funkčních potravin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54152
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
horáková_2023_dp.pdf 1.601Mb PDF Zobrazit/otevřít None
horáková_2023_op.pdf 276.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
horáková_2023_vp.pdf 270.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet