Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů
Autor: Mišeková, Lucie
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Bakalářská práce se v teoretické části zaměřuje na charakteristiku levandule, šalvěje a hřebíčku, na jejich složení, zdravotní účinky, antioxidační aktivitu a využití těchto bylin. Také jsou v práci popsány jednotlivé antioxidanty a metody, které jsou používány ke stanovení antioxidační aktivity a celkového obsahu polyfenolických látek. Praktická část se zaměřuje na spektrofotometrické stanovení antioxidační aktivity pomocí metod ABTS a DPPH a stanovení celkového obsahu polyfenolů pomocí Folin-Ciocalteuova činidla ve vodných, methanolových a ethanolových extraktech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54151
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav chemie
Studijní obor: Chemie a analýza potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
mišeková_2023_dp.pdf 1.650Mb PDF Zobrazit/otevřít None
mišeková_2023_op.pdf 274.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
mišeková_2023_vp.pdf 280.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet