Biopotraviny a jejich postavení v potravinovém řetězci

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Biopotraviny a jejich postavení v potravinovém řetězci

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Biopotraviny a jejich postavení v potravinovém řetězci
Autor: Václavíková, Agáta
Vedoucí: Míšková, Zuzana
Abstrakt: Cílem bakalářské práce bylo zjistit, zda má odlišný přístup ekologického zemědělství vliv na výslednou kvalitu mléka. Z množství kvalitativních parametrů byly studovány fyzikálně-chemické vlastnosti, obsah vápníku a těžkých kovů a přítomnost či množství mikroorganizmů. Mezi mléky pocházejícími z ekologického a konvenčního zemědělství se v žádném studovaném parametru nenacházel statisticky významný rozdíl, a je tedy možné, že odlišný způsob produkce nemá na výsledný produkt významný vliv. Dále byly senzorickou analýzou posouzeny organoleptické vlastnosti všech vzorků mléka. Hodnotitelé ve všech posuzovaných vlastnostech nejlépe hodnotili vzorek konvenčního mléka, čímž byla vyvrácena domněnka spotřebitelů o lepší chuti biopotravin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54045
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
václavíková_2023_dp.pdf 1.739Mb PDF Zobrazit/otevřít None
václavíková_2023_op.pdf 285.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
václavíková_2023_vp.pdf 836.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet