Nutriční hodnoty medu a jeho využití v potravinářství

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nutriční hodnoty medu a jeho využití v potravinářství

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nutriční hodnoty medu a jeho využití v potravinářství
Autor: Kostková, Vratislava
Vedoucí: Adámková, Anna
Abstrakt: Tato teoretická bakalářská práce se zaměřuje na med jako komoditu s důrazem na jeho produkci, klasifikaci a fyzikálně-chemické vlastnosti. Představeny jsou také bioaktivní složky medu a jeho produktů, včetně sacharidů, organických kyselin, minerálních látek, enzymů, vitaminů a fytochemikálií. Dále se zaměřuje na funkční vlastnosti medu v potravinářských aplikacích, jako jsou konzervační a antimikrobiální účinky, textura, vlhkost a emulgace. Práce také představuje medové produkty a produkty s medem jako klíčovou složkou, například medovinu, medový ocet či medovník. Závěrečná část práce se věnuje moderním přístupům a vývoji v oblasti využití medu v potravinářském průmyslu, včetně hodnocení změn fyzikálně-chemických a antioxidantních vlastností medu během skladování a optimalizace technologických procesů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54039
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
kostková_2023_dp.pdf 1.363Mb PDF Zobrazit/otevřít None
kostková_2023_op.pdf 312.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
kostková_2023_vp.pdf 275.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet