Kvalita čokolády různého geografického původu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Kvalita čokolády různého geografického původu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Kvalita čokolády různého geografického původu
Autor: Morávková, Anna
Vedoucí: Šebestíková, Romana
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá souvislostmi mezi původem kakaových bobů a vlastnostmi vyrobené čokolády. Teoretické část se věnuje pěstování kakaovníku pravého (Theobroma cacao L.) a jeho odrůdami v souvislosti s vlastnostmi kakaových bobů. Dále popisuje výrobu čokolády manufakturním způsobem. V praktické části se pomocí senzorického hodnocení zjišťovalo, zda mají čokolády vyrobené z kakaových bobů vypěstovaných v různých zemích odlišné vlastnosti. Na výrobu čokolády byly použity kakaové boby ze dvou různých zemí. Z každých bobů byla vyrobena 100% a 70% čokoláda. Ze získaných výsledků je patrné, že čokolády vyrobené z bobů pocházejících z odlišných zemí mají i odlišné vlastnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54038
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
morávková_2023_dp.pdf 2.874Mb PDF Zobrazit/otevřít None
morávková_2023_op.pdf 287.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
morávková_2023_vp.pdf 841.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet