Vliv surovin na vlastnosti mechanicky kypřeného pečiva

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv surovin na vlastnosti mechanicky kypřeného pečiva

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv surovin na vlastnosti mechanicky kypřeného pečiva
Autor: Černá, Kateřina
Vedoucí: Šebestíková, Romana
Abstrakt: Tato práce definuje druhy mechanicky kypřeného pečiva. Popisuje způsob jejich výroby. Shrnuje současné poznatky o faktorech určujících jejich kvalitu a identifikuje technologické vlastnosti surovin, které jsou při výrobě používány. Mezi hlavní složky mechanicky kypřeného pečiva patří pšeničná mouka, slepičí vejce a cukr. Byly pečeny vzorky tohoto druhu pečiva, ve kterých byly hlavní složky nahrazeny jinými. Vzorky byly podrobeny texturní analýze a porovnány se standardem. Na základě zjištěných dat bylo vyhodnoceno, že tvrdost vzorku ovlivní granulace použitých surovin, soudržnost zlepšuje voda a aquafabu lze použít jako rostlinnou náhradu vaječných bílků při mechanickém kypření.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54032
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
černá_2023_dp.pdf 2.140Mb PDF Zobrazit/otevřít None
černá_2023_op.pdf 287.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
černá_2023_vp.pdf 843.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet