Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže |
Autor: |
Šimčíková, Soňa
|
Vedoucí: |
Purevdorj, Khatantuul
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce pojednává o antibiotické rezistenci bakterií izolovaných z drůbežího masa. Nejprve je popsána historie antibiotik, jejich dělení a mechanismy účinku jednotlivých antibiotik. Dále se práce zabývá antibiotickou rezistencí, možnosti jejího vzniku a mechanismy šíření rezistentních bakterií v procesu od "od farmy po vidličku" se zaměřením na drůbežářský průmysl. Rovněž jsou v práci zmíněny konkrétní studie zabývající se izolací grampozitivních koků z kuřecího masa a metody průkazu antibiotické rezistence |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/53907
|
Datum:
|
2022-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav inženýrství ochrany životního prostředí |
Studijní obor:
|
Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet