Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže
Autor: Šimčíková, Soňa
Vedoucí: Purevdorj, Khatantuul
Abstrakt: Bakalářská práce pojednává o antibiotické rezistenci bakterií izolovaných z drůbežího masa. Nejprve je popsána historie antibiotik, jejich dělení a mechanismy účinku jednotlivých antibiotik. Dále se práce zabývá antibiotickou rezistencí, možnosti jejího vzniku a mechanismy šíření rezistentních bakterií v procesu od "od farmy po vidličku" se zaměřením na drůbežářský průmysl. Rovněž jsou v práci zmíněny konkrétní studie zabývající se izolací grampozitivních koků z kuřecího masa a metody průkazu antibiotické rezistence
URI: http://hdl.handle.net/10563/53907
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav inženýrství ochrany životního prostředí
Studijní obor: Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
šimčíková_2023_dp.pdf 1.153Mb PDF Zobrazit/otevřít None
šimčíková_2023_op.pdf 838.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
šimčíková_2023_vp.pdf 262.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet