Mikrobiologická analýza lyofilizovaných potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Mikrobiologická analýza lyofilizovaných potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Mikrobiologická analýza lyofilizovaných potravin
Autor: Labudová, Sandra
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce bylo stanovení počtu vybraných indikátorových mikroorganismů ve vzorcích lyofilizovaných potravin, konkrétně v ovoci. Práce obsahuje teoretickou část, která je zaměřena na popis a charakteristiku technologického procesu lyofilizace a využití lyofilizovaných potravin. Dále je zaměřena na mikroorganismy, které se v lyofilizovaných potravinách mohou vyskytovat a metody detekce těchto mikroorganismů. Experimentální část se zabývá mikrobiologickou analýzou lyofilizovaného a sušeného ovoce. Ze získaných výsledků bylo zjištěno, že u sušeného ovoce byla menší mikrobiologická kontaminace než u lyofilizovaného ovoce. Nejvyšší počet plísní a kvasinek byl stanoven u lyofilizovaných malin. Nejvyšší počet růstově náročných bakterií byl stanoven u lyofilizovaných višní, kiwi a jablečných plátků a sporulující bakterie byly detekovány u lyofilizovaných banánových plátků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53904
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav inženýrství ochrany životního prostředí
Studijní obor: Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
labudová_2023_dp.pdf 3.691Mb PDF Zobrazit/otevřít None
labudová_2023_op.pdf 1006.Kb PDF Zobrazit/otevřít None
labudová_2023_vp.pdf 835.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet