Stanovení vlákniny u netradičních mouk

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení vlákniny u netradičních mouk

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení vlákniny u netradičních mouk
Autor: Havlíček, Ivo
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: V teoretické části bakalářské práce je legislativně vymezen pojem mouka, charakterizovány netradiční zdroje pro výrobu mouky: banány, dýně, réva vinná, ostropestřec mariánský a len setý. Dále je definován pojem vláknina, popsány její frakce a benefity vyplývající z konzumace vlákniny. Praktická část zahrnuje stanovení sušiny, popela, hrubé, neutrálně-detergentní, acido-detergentní vlákniny a stravitelnost in vitro.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53877
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Gastronomické technologie


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
havlíček_2023_dp.pdf 1.151Mb PDF Zobrazit/otevřít None
havlíček_2023_op.pdf 827.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
havlíček_2023_vp.pdf 882.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet