Stanovení vybraných nutričních parametrů bezlepkových vloček před a po jejich stravitelnosti

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení vybraných nutričních parametrů bezlepkových vloček před a po jejich stravitelnosti

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení vybraných nutričních parametrů bezlepkových vloček před a po jejich stravitelnosti
Autor: Tomášková, Lenka
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: V teoretické části se práce zabývala charakteristikou vybraných obilovin a pseudoobilovin používaných pro výrobu vloček. Byla podrobně popsána výroba vloček hydrotermálním ošetřením s následným rozválcováním a výroba vloček extruzí. V experimentální části byla provedena stanovení jakostních parametrů bezlepkových vloček jako je stanovení vlhkosti, popela, bílkovin, tuku, vlákniny, polyfenolů a antioxidační aktivity a in vitro stravitelnosti. V poslední části bylo provedeno stanovení bílkovin, celkových polyfenolů, antioxidační aktivity a vlákniny u vzniklého nestráveného podílu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53773
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
tomášková_2023_dp.pdf 1.923Mb PDF Zobrazit/otevřít None
tomášková_2023_op.pdf 724.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
tomášková_2023_vp.pdf 245.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet