Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Autor: Maťátko, Václav
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši na téma vlivu použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených z mouky ze zrna barevné pšenice a zároveň porovnat, zda jsou patrné rozdíly mezi laboratorně vyrobenými vzorky sušenek z mouky z purpurové odrůdy pšenice ve srovnání se sušenkami ze standardní mouky. V rámci literární rešerše jsou představeny barevné odrůdy pšenic, jejich možný zdravotní význam, technologie výroby sušenek a tuky, které se při výrobě používají. Pro praktickou část byly upečeny sušenky ze standardní mouky a z mouky z pšenice AF Jumiko za použití 3 typů tuků - másla, emulgovaného tuku a palmového tuku. Výsledkem práce jsou rozměrové parametry sušenek (výška a šířka) a texturní vlastnosti, které byly změřeny s pomocí přístroje TA.XTplus. Výsledky sušenek z mouky AF Jumiko byly porovnány se sušenkami ze standardní mouky a s publikovanými výsledky z literární rešerše.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53643
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
maťátko_2023_dp.pdf 2.393Mb PDF Zobrazit/otevřít None
maťátko_2023_op.pdf 740.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
maťátko_2023_vp.pdf 733.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet