Stanovéní poměrů Cd a ZN v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovéní poměrů Cd a ZN v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovéní poměrů Cd a ZN v potravinách
Autor: Málková, Martina
Vedoucí: Fišera, Miroslav
Abstrakt: Práce je zaměřena na stanovení poměru Cd a Zn v potravinách, konkrétně ve skořápkových plodech a olejnatých semenech. jsou zde popsány charakteristiky obou prvků, jejich maximální tolerovaný limit a doporučení denní dávka, příznaky a důsledky nadbytku nebo deficitu na lidský organismus. Dále byl popsán jejich výskyt v životním prostředí a vstup do potravního řetězce člověka. Praktická část byla zaměřena na metodu kyselého rozkladu vzorků, popis principu stanovení prvků pomocí ICP-MS, jejich vlastní měření a vyhodnocení koncentrací Cd a Zn a jejch poměru v daných vzorcích. Dále byl stanoven index znečištění kovy (MPI) pro zhodnocení kontaminace vzorků kovy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53552
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
málková_2023_dp.pdf 2.763Mb PDF Zobrazit/otevřít None
málková_2023_op.pdf 265.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
málková_2023_vp.pdf 234.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet