Vazba mezi postupem při vedení kvasu a kvalitou pečiva

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vazba mezi postupem při vedení kvasu a kvalitou pečiva

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vazba mezi postupem při vedení kvasu a kvalitou pečiva
Autor: Ďoubalová, Lucie
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá vazbou mezi postupem při vedení kvasu a kvalitou vyrobeného chleba. Teoretická část popisuje výrobu kvasů od prvního spontánního kvašení, tradiční technologii třístupňového vedení kasu až po moderní postupy vedení kvasu. V praktické části bylo zkoumáno, jaký vliv má použité kypření chlebového těsta na kvalitu vyrobeného chleba. Byly připraveny vzorky dle tří odlišných receptur s různým postupem vedení kvasu. Vzorky byly upečeny a následně zjištěny ztráty pečením, specifický objem a bylo provedeno senzorické hodnocení. Ze získaných výsledků vyplývá, že způsob kypření chlebového těsta má vliv na kvalitu konečného chleba.
URI: http://hdl.handle.net/10563/52038
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
ďoubalová_2022_dp.pdf 1.682Mb PDF Zobrazit/otevřít None
ďoubalová_2022_op.pdf 834.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
ďoubalová_2022_vp.pdf 825.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet