Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení
Autor: Starostka, Petr
Vedoucí: Adámková, Anna
Abstrakt: Diplomová páce se zabývá problematikou fermentace rybího masa. Maso bylo fermentováno za pomocí mikroskopické vláknité houby Aspergillus oryzae. Teoretická část popisuje obecnou rovinu rybího masa z hlediska jeho složení, skladování, zrání, mikrobiologie a údržnosti. Práce se také věnuje staření a fermentaci masa a s popisem obecných příkladů využití fermentace. Poslední teoretická část je zaměřena na stanovení amoniaku v mase pomocí elektronického nosu , tak i běžných analytických metod. V praktické části byla provedena studie monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického nosu a její výsledky byly porovnány s profesionálním indikátorem čerstvosti masa PERES a s výsledky stanovení amoniaku spektrofotometricky. Dále v praktické části byly provedeno mikrobiální stanovení celkového počtu mikroorganizmů a koliformních bakterií. Práce svými výsledky přispívá k rozšiřování použití elektronických nosů v potravinářství.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51476
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
starostka_2022_dp.pdf 1.836Mb PDF Zobrazit/otevřít None
starostka_2022_op.pdf 617.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
starostka_2022_vp.docx 82.04Kb Neznámý Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet