Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky
Autor: Zbrožková, Veronika
Vedoucí: Šenkýřová, Jana
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá aplikací tří rozdílných bílkovinných hydrokoloidů (Vepro 95 HV, Vepro-Gel 100 PC, ScanGel A-95) do tepelně opracovaných masných výrobků, přesněji drůbežích játrovek. U modelových vzorků byl pozorován také vliv přídavku odlišné tukové složky do receptury (máslo / řepkový olej). Teoretická část pojednává o mase, surovinách a výrobním procesu paštik, dále také pojednává o vlivu přídavku hydrokoloidů do masných výrobků. Praktická část je zaměřena na výrobu modelových paštik a následné testování výrobků pomocí instrumentálních metod za účelem zjištění vlivu přídavku bílkovinného hydrokoloidu a odlišné tukové složky na chemické, texturní, reologické a senzorické vlastnosti drůbežích játrovek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50530
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
zbrožková_2022_dp.pdf 2.683Mb PDF Zobrazit/otevřít None
zbrožková_2022_op.pdf 234.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
zbrožková_2022_vp.pdf 731.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet