Vliv želatiny na vlastnosti emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv želatiny na vlastnosti emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv želatiny na vlastnosti emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly
Autor: Andersová, Barbora
Vedoucí: Kašpárková, Věra
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá vlivem typu a koncentrace želatiny na vlastnosti a stabilitu emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly. Tyto emulze představují slibné systémy pro praktické aplikace, zejména díky své biokompatibilitě a biodegradabilitě. Teoretická část práce se věnuje emulzím, zvláště pak emulzím Pickeringovým, celulóze a jejím částicím a je představena i želatina. V praktické části je popsána příprava emulzních systémů stabilizovaných celulózovými nanokrystaly a jsou studovány vlivy koncentrace a typu želatiny, obsahu stabilizátoru, vzájemného hmotnostního poměru stabilizátoru a želatiny či hodnoty pH prostředí na vlastnosti a chování těchto systémů. Vliv uvedených parametrů na vlastnosti a stabilitu emulzí byl stanoven měřením velikosti emulzních kapek a potenciálu, ale taky i vizuálním a mikroskopickým pozorováním.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50347
Datum: 2022-02-25
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Biomateriály a kosmetika


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
andersová_2022_dp.pdf 2.393Mb PDF Zobrazit/otevřít None
andersová_2022_op.pdf 276.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
andersová_2022_vp.pdf 826.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet