Aplikace technických plynů pro balení drůbežího masa v ochranné atmosféře

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Aplikace technických plynů pro balení drůbežího masa v ochranné atmosféře

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Aplikace technických plynů pro balení drůbežího masa v ochranné atmosféře
Autor: Skýpalová, Petra
Vedoucí: Gál, Robert
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na sledování kvality a údržnosti kuřecího masa v závislosti na typu balení v ochranné atmosféře, včetně srovnání s vakuovým balením masa. V teoretické části práce je popsána charakteristika drůbežího masa a procesů probíhajících v průběhu skladování, jsou zde zhodnoceny jednotlivé technické plyny použité v experimentální části pro balení masa a princip použití modifikované atmosféry. Praktická část práce se zabývá chemickou a mikrobiologickou analýzou masa z pohledu parametrů, které jsou ukazateli trvanlivosti kuřecího masa. Je zde popsán postup balení v ochranné atmosféře i kontrolní měření obsahu plynů v balení masa. Závěr patří srovnání výsledků s vědeckými poznatky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49001
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 55866


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
skýpalová_2020_dp.pdf 4.549Mb PDF Zobrazit/otevřít None
skýpalová_2020_op.pdf 726.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
skýpalová_2020_vp.pdf 728.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet