Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Autor: Bajerová, Romana
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: Předložená diplomová práce je zaměřena na antioxidační vlastnosti a obsah kofeinu v kávách z různých oblastí světa. Kávové nápoje byly připraveny různými typy přípravy (espresso, moka konvička, frenchpress, instantní káva). V kávových nápojích se pomocí radikálu DPPH stanovovala antioxidační aktivita. Reakcí s Folin-Ciocalteuovým činidlem byl stanoven obsah celkových polyfenolů. Analýzou HPLC byl stanoven obsah kofeinu a teofylinu. U všech analýz byl pozorován rozdíl stanovované vlastnosti v závislosti na typu přípravy a druhu kávy. Dosažené výsledky byly statisticky vyhodnoceny dle ANOVA. Diplomovou práci uzavírá senzorická analýza, kde byly vzorky seřazeny dle preference a statisticky vyhodnoceny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48963
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 55802


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
bajerová_2020_dp.pdf 2.411Mb PDF Zobrazit/otevřít None
bajerová_2020_op.pdf 723.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
bajerová_2020_vp.pdf 735.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet