Méně známé druhy bylinek a jejich použití v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Méně známé druhy bylinek a jejich použití v gastronomii

Show full item record

No preview available
Title: Méně známé druhy bylinek a jejich použití v gastronomii
Author: Eichlerová, Kateřina
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Cílem bakalářské práce bylo určit a popsat vybrané méně známé druhy bylinek a je-jich využití v gastronomii příp. v dalších odvětvích. Bakalářská práce se zabývá historií bylinkářství, jsou zde uvedené vonné a chuťové látky běžně obsažené v bylinách. Z che-mického hlediska jsou zde rozebrány důležité obsahové látky v bylinách a jejich účinky. Těmito skupinami látek jsou silice, alkaloidy, fenoly, vitaminy, minerální látky a glykosidy. U 13 vybraných méně známých druhů bylin je blíže popsána jejich charakteristika, využití v gastronomii a jejich účinky na lidský organismus. V poslední části této práce jsou specifikovány moderní trendy v gastronomii s přihlédnutím na využití méně známých dru-hů bylin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47497
Date: 2020-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 52925


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
eichlerová_2020_dp.pdf 1.685Mb PDF View/Open None
eichlerová_2020_op.pdf 851.5Kb PDF View/Open None
eichlerová_2020_vp.pdf 847.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account