Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků
Autor: Šmigurová, Tereza
Vedoucí: Lazárková, Zuzana
Abstrakt: V této práci byl zkoumán vliv sterilace (122 , 40 min) na texturní a reologické vlastnosti tavených sýrových výrobků. V práci bylo analyzováno 18 vzorků (16 tavených sýrů a 2 tavené sýrové omáčky), které se lišily obsahem sušiny a tuku v sušině. Texturní parametry jako žvýkatelnost a gumovitost se zdají být sterilací ovlivnitelné. Po sterilaci byl elastický modulus vyšší než ztrátový modulus. Vliv sterilace na úhel fázového posunu a komplexní viskozitu nebyl jednoznačný. Byl ale pozorován vliv obsahu sušiny a tuku na texturní a reologické vlastnosti sýrových výrobků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47353
Datum: 2020-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 59698


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
šmigurová_2021_dp.pdf 3.414Mb PDF Zobrazit/otevřít None
šmigurová_2021_op.pdf 255.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
šmigurová_2021_vp.pdf 230.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet