Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy
Autor: Vítková, Klára
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na vliv hrubosti mletí kávových zrn a extrakci látek při přípravě nápoje espresso. Sítovou analýzou byla stanovena velikost pomletých částic. Antioxidační aktivita byla stanovena metodou DPPH. Celkový obsah polyfenolických látek byl stanoven pomocí metody Folin-Ciocalteu. Kofein byl stanoven analýzou HPLC. Obsah volných iontů byl stanoven elektrickou vodivostí. Nakonec byla provedena senzorická analýza všech vzorků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47342
Datum: 2020-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 59687


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
vítková_2021_dp.pdf 5.584Mb PDF Zobrazit/otevřít None
vítková_2021_op.pdf 850.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
vítková_2021_vp.pdf 733.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet