Návrh zavedení Business Continuity Managementu v procesu potravinářské výroby

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Návrh zavedení Business Continuity Managementu v procesu potravinářské výroby

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Návrh zavedení Business Continuity Managementu v procesu potravinářské výroby
Autor: Palová, Jana
Vedoucí: Heinzová, Romana
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá problematikou řízení rizik a Business Continuity Managementem v procesu potravinářské výroby. V teoretické části jsou popsány základní pojmy týkající se rizik a jejich řízení. Dále je definován systém Business Continuity Managementu, který řeší proces aplikace do organizace a normy vztahující se k tomuto systému a jeho řízení. Poslední fází teoretické části je popis potravinářského průmyslu v ČR, vývoj ekonomiky v závislosti na výrobě potravin - tedy jak tento sektor ovlivňuje zaměstnanost, HDP a ceny. V souvislosti s potravinářským průmyslem je také řešena bezpečnost potravin, standardy řízení rizik a bezpečnosti a legislativa spojená s potravinářstvím. Praktická část je rozdělená na analyticko-empirickou a aplikační sekci. V analyticko-empirické části je představena firma a následně je definován vybraný výrobní proces ve vztahu k analýze risk managementu. Dále je zmíněn systém HACCP, jakožto základní legislativní pilíř analýzy rizik pro potravinářské podniky. V aplikační části je vypracován návrh zavedení Business Continuity Managementu. V rámci BCM je navržen plán kontinuity činností. V závěru práce je vyhodnocení navrženého plánu z hlediska řízení rizik.
URI: http://hdl.handle.net/10563/46220
Datum: 2020-12-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav krizového řízení
Studijní obor: Rizikové inženýrství
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 57787


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
palová_2021_dp.pdf 2.156Mb PDF Zobrazit/otevřít None
palová_2021_op.pdf 135.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
palová_2021_vp.pdf 234.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet