Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin

Show full item record

Thumbnail
Title: Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin
Author: Koubová, Eva
ISBN: 978-80-7454-920-5
URI: http://hdl.handle.net/10563/45905
Date: 2014-09-01
Publisher: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Page count: 64
Availability: Bez omezení


Abstrakt:

Dizertační práce reflektuje vzrůstající zájem spotřebitelů o netradiční obiloviny jako suroviny pro lidskou výživu. Mezi tyto patří zejména kamut, rýže s černými či červenými obalovými vrstvami, divoká rýže, quinoa s barevnými obalovými vrstvami či milička habešská. Dizertační práce se zabývá stanovením obsahu základních nutričních a vybraných biologicky aktivních látek netradičních obilovin, následným stanovením změn v jejich obsahu při skladování a po tepelné úpravě. Vzorky netradičních obilovin s barevnými obalovými vrstvami vykazovaly vyšší obsah polyfenolů, vlákniny a stejně tak i vitaminů ve srovnání s běžnými obilovinami.

Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
koubová_2020_teze.pdf 3.017Mb PDF View/Open
koubová_2020_dp.pdf 1.591Mb PDF View/Open None
koubová_2020_op.zip 1.776Mb application/zip View/Open None
koubová_2020_vp.docx 12.89Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account