Title: | Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin |
Author: | Koubová, Eva |
ISBN: | 978-80-7454-920-5 |
URI: | http://hdl.handle.net/10563/45905 |
Date: | 2014-09-01 |
Publisher: |
|
Page count: |
|
Availability: | Bez omezení |
Abstrakt:
Dizertační práce reflektuje vzrůstající zájem spotřebitelů o netradiční obiloviny jako suroviny pro lidskou výživu. Mezi tyto patří zejména kamut, rýže s černými či červenými obalovými vrstvami, divoká rýže, quinoa s barevnými obalovými vrstvami či milička habešská. Dizertační práce se zabývá stanovením obsahu základních nutričních a vybraných biologicky aktivních látek netradičních obilovin, následným stanovením změn v jejich obsahu při skladování a po tepelné úpravě. Vzorky netradičních obilovin s barevnými obalovými vrstvami vykazovaly vyšší obsah polyfenolů, vlákniny a stejně tak i vitaminů ve srovnání s běžnými obilovinami.
Files | Size | Format | View | Description |
---|---|---|---|---|
koubová_2020_teze.pdf | 3.017Mb |
View/ |
||
koubová_2020_dp.pdf | 1.591Mb |
View/ |
None | |
koubová_2020_op.zip | 1.776Mb | application/zip |
View/ |
None |
koubová_2020_vp.docx | 12.89Kb | Unknown |
View/ |
None |