Přídavek mastichové gumy do modelových vzorků tavených sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Přídavek mastichové gumy do modelových vzorků tavených sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Přídavek mastichové gumy do modelových vzorků tavených sýrů
Autor: Bezděková, Karla
Vedoucí: Salek, Richardos Nikolaos
Abstrakt: Cílem práce bylo zjistit vliv přidané mastichové gumy do modelových vzorků tavených sýrů během skladování, a to v průběhu dvou měsíců o teplotě 6?2 °C. S požadavky na stanovení cíle byly vyrobeny modelové vzorky tavených sýrů s přídavkem mastichové gumy o koncentraci 0,10 %, 0,25 %, 0,50 %, 0,75 % a 1,00 % (w/w). U všech vzorků se 1., 7., 14., 30. a 60. den sledovaly hodnoty pH, obsah sušiny a reologické vlastnosti. Vý-sledky měření ukázaly, že doba skladování neměla vliv na obsah sušiny a že při zvyšují-cím se obsahu mastichové gumy a v průběhu skladování pH mírně klesalo. Při analýzách bylo také zjištěno, že přídavek mastichové gumy ovlivňoval reologické vlastnosti mode-lových vzorků tavených sýrů tím, že při zvyšující se koncentraci mastichové gumy visko-zita klesala. Od koncentrace 0,75 % (w/w) se ale trend měnil a vzorky vykazovaly vis-kózní charakter.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45449
Datum: 2019-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 53099


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
bezděková_2019_dp.pdf 2.316Mb PDF Zobrazit/otevřít None
bezděková_2019_op.pdf 765.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
bezděková_2019_vp.pdf 681.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet