Kyslík a víno

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Kyslík a víno

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Kyslík a víno
Autor: Černošková, Eva
Vedoucí: Fic, Vlastimil
Abstrakt: Předkládaná práce byla vytvořena za účelem shrnutí poznatků o působení kyslíku na víno v jednotlivých stádiích výroby a rozdělení tohoto působení na vlivy negativní a pozitivní. Je zahnrnuto působení na chemické složení vína, zejména polyfenolické látky, jako látky s významnou antioxidační kapacitou. Kyslík ovlivňuje i senzorickou stránku vína, tedy barvu, chuť a aroma. Změnou množství přítomného kyslíku lze ovlivnit také činnost mikroorganismů, kulturních i jiných přítomných, které mohou vývoji vína napomoci nebo jej naopak naprosto zničit. Práce také zahrnuje možnosti, jak styk vína s kyslíkem řídit a zabránit negativnímu působení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45336
Datum: 2019-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 52919


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
černošková_2019_dp.pdf 1.722Mb PDF Zobrazit/otevřít None
černošková_2019_op.pdf 828.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
černošková_2019_vp.pdf 777.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet