Charakteristika, vlastnosti a využití přírodních aditiv
Show full item record
No preview available
Title:
|
Charakteristika, vlastnosti a využití přírodních aditiv |
Author: |
Bartošková, Lenka
|
Advisor: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstract:
|
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních aditiv, jejich vlastnostmi (antioxi-dační, antimikrobní, organoleptické, fyziologické), a využitím především v potravinářském průmyslu. Práce je rozdělena do pěti kapitol, ve kterých jsou popsány látky zvyšující údrž-nost (přírodní antimikrobní látky - byliny a koření, zelenina a další, přírodní antioxidanty - fenoly, vitaminy, byliny a koření), látky upravující aroma (vonné látky koření a bylin a chu-ťové látky - přírodní náhradní sladidla, látky okyselující a hořké), látky upravující barvu (přírodní barviva), látky upravující texturu (stabilizátory a emulgátory - agar, pektiny, leci-tin) a látky zvyšující biologickou hodnotu potravin (některé vitaminy a stopové prvky). |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/4518
|
Date:
|
2009-06-04 |
Availability:
|
Pouze v rámci univerzity |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
5223
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account