Vliv surovinové skladby na vlastnosti jogurtů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv surovinové skladby na vlastnosti jogurtů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv surovinové skladby na vlastnosti jogurtů
Autor: Wildungová, Monika
Vedoucí: Pachlová, Vendula
Abstrakt: Cílem bakalářské práce bylo posoudit, jaký vliv má přídavek sušených mléčných komponent na vlastnost jogurtu. Modelové vzorky byly standardizovány na 14 % a 15 % sušiny, pomocí sušeného odstředěného mléka, sušené syrovátky a kaseinátu sodného. U vzorku byl pozoro-ván průběh poklesu pH během fermentace a texturní vlastnosti gelu. Nejpomalejší pokles pH během inkubace vzorku s obsahem sušiny 14 % měl s přídavkem sušeného odstředěného mléka a nejrychleji se pH snížilo u vzorku s přídavkem kaseinátu sodného. Pokles pH vzorku s 15% navýšením měl nejrychlejší průběh s přídavkem sušené syrovátky a nejpomaleji kle-salo pH u vzorku s přídavkem sušeného odstředěného mléka. Při pozorování texturních vlastností, vzorky s přídavkem sušeného odstředěného mléka a sušené syrovátky neměly do-stačující účinek pro zlepšení textury jogurtu. Vzorek obsahující kaseinát sodný vykazoval nejlepší zlepšení texturních vlastností gelu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/43818
Datum: 2019-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 49754


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
wildungová_2019_dp.pdf 2.022Mb PDF Zobrazit/otevřít None
wildungová_2019_op.pdf 647.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
wildungová_2019_vp.pdf 652.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet