Stanovení vybraných markerů různých druhů piv

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení vybraných markerů různých druhů piv

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení vybraných markerů různých druhů piv
Autor: Žilka, Martin
Vedoucí: Zemanová, Vladimíra
Abstrakt: Ve své práci jsem sledoval množství vázaného oxidu uhličitého ve vybraných vzorcích piva, dále pak polyfenoly, jenž se podílí na koloidní nestabilitě piva, a především mají antioxidační význam, následně pH a redoxní potenciál. Cílem bylo sledovat významné markery v pivu, které mají význam v jeho kvalitě. V teoretické části práce jsem se zabýval obecnými informacemi o pivu a jeho historii, rozdělením, technologií výroby, obsahem oxidu uhličitého, aktivní kyselostí a elektrickou vodivostí piva, a především významem polyfenolů v pivu. V praktické části jsem analyzoval vybrané markery v laboratoři po jednotlivých týdnech zrání obvykle po jednom týdnu u vybraných vzorků piva. Výsledky, těchto analýz jsem graficky zpracoval a vyhodnotil.
URI: http://hdl.handle.net/10563/43817
Datum: 2019-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 49750


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
žilka_2019_dp.pdf 2.380Mb PDF Zobrazit/otevřít None
žilka_2019_op.pdf 629.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
žilka_2019_vp.pdf 657.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet