Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů
Show full item record
No preview available
Title:
|
Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů |
Author: |
Varaďová, Vendula
|
Advisor: |
Sedlaříková, Jana
|
Abstract:
|
Diplomová práce se zabývá problematikou přípravy a vlastností antibakteriálních chi-tosanových filmů a roztoků. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku chitosanu, jako významného zástupce polysacharidů, dále pak na využití chitosanových a dalších biopolymerních filmů, zejména pak v potravinářství a zdravotnictví. Poslední část je vě-nována složení a vlastnostem esenciálních olejů se zaměřením na olej tymiánový. Praktická část zahrnuje chromatografickou analýzu použitých esenciálních olejů. Dále se soustřěďuje na přípravu a charakterizaci chitosanových roztoků a filmů, zejména na fyzi-kální a povrchové vlastnosti, které mají významný vliv na aplikace v praxi. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/42417
|
Date:
|
2018-02-05 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
Discipline:
|
Technologie tuků, detergentů a kosmetiky |
Grade for thesis and defense:
|
A
50279
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account