Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů
Autor: Varaďová, Vendula
Vedoucí: Sedlaříková, Jana
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá problematikou přípravy a vlastností antibakteriálních chi-tosanových filmů a roztoků. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku chitosanu, jako významného zástupce polysacharidů, dále pak na využití chitosanových a dalších biopolymerních filmů, zejména pak v potravinářství a zdravotnictví. Poslední část je vě-nována složení a vlastnostem esenciálních olejů se zaměřením na olej tymiánový. Praktická část zahrnuje chromatografickou analýzu použitých esenciálních olejů. Dále se soustřěďuje na přípravu a charakterizaci chitosanových roztoků a filmů, zejména na fyzi-kální a povrchové vlastnosti, které mají významný vliv na aplikace v praxi.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42417
Datum: 2018-02-05
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 50279


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
varaďová_2018_dp.pdf 4.380Mb PDF Zobrazit/otevřít None
varaďová_2018_op.pdf 105.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
varaďová_2018_vp.pdf 428.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet