Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů |
Autor: |
Varaďová, Vendula
|
Vedoucí: |
Sedlaříková, Jana
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá problematikou přípravy a vlastností antibakteriálních chi-tosanových filmů a roztoků. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku chitosanu, jako významného zástupce polysacharidů, dále pak na využití chitosanových a dalších biopolymerních filmů, zejména pak v potravinářství a zdravotnictví. Poslední část je vě-nována složení a vlastnostem esenciálních olejů se zaměřením na olej tymiánový. Praktická část zahrnuje chromatografickou analýzu použitých esenciálních olejů. Dále se soustřěďuje na přípravu a charakterizaci chitosanových roztoků a filmů, zejména na fyzi-kální a povrchové vlastnosti, které mají významný vliv na aplikace v praxi. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/42417
|
Datum:
|
2018-02-05 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
Studijní obor:
|
Technologie tuků, detergentů a kosmetiky |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
50279
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet