Monitoring obsahu biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Monitoring obsahu biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích

Show full item record

No preview available
Title: Monitoring obsahu biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích
Author: Strašáková, Monika
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Předmětem této práce bylo sledovat obsah biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích a v závislosti na jejich změnách během chladírenského skladování při 6 °C. Obsah biogenních aminů byl monitorován bezprostředně po zakoupení a na konci doby skladování. Vzorky byly připraveny derivatizací s dansylchloridem a ke stanovení biogenních aminů byla využita vysokoúčinná kapalinová chromatografie. Ve všech vzorcích byl detekován tyramin. Nejvyšší obsah biogenních aminů byl zaznamenán v množství 961,1 mg/kg. Takové množství může znamenat zdravotní riziko pro konzumenty.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42103
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 49830


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
strašáková_2018_dp.pdf 3.143Mb PDF View/Open None
strašáková_2018_op.pdf 521.5Kb PDF View/Open None
strašáková_2018_vp.pdf 542.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account