Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky
Autor: Čeman, Lukáš
Vedoucí: Lazárková, Zuzana
Abstrakt: Cílem této práce je seznámení se s kvasinkami Kluyveromyces lactis a marxianus a jejich využitím v potravinářském průmyslu se zaměřením na syrovátku. První část bakalářské práce je zaměřena na syrovátku a její chemické složení, vznik, zpracování a následné využití v potravinářství. Druhá část se zabývá kvasinkami, jejich výskytem, taxonomií a popisem druhu Kluyveromyces. Ve třetí části se nachází popis fermentace syrovátky, EMP dráha a alkoholová fermentace. Poslední část bakalářské práce je zaměřena na biotechnologické využití syrovátky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/41852
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 49450


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
čeman_2018_dp.pdf 3.038Mb PDF Zobrazit/otevřít None
čeman_2018_op.pdf 787.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
čeman_2018_vp.pdf 780.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet