Výroba sýrů typu pasta filata z různých druhů mléka

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výroba sýrů typu pasta filata z různých druhů mléka

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výroba sýrů typu pasta filata z různých druhů mléka
Autor: Slintáková, Kateřina
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Cílem této diplomové práce bylo optimalizovat výrobu sýrů typu pasta filata a pokusit se o částečnou či úplnou substituci kravského mléka kozím mlékem. V laboratorních podmínkách byly vyzkoušeny různé receptury a byla vybrána ta nejvhodnější. Na vybraných vzorcích pak byla provedena, základní chemická, texturní a senzorická analýza. Z výsledků pokusu vyplynulo, že substituce kravského mléka kozím mlékem pro sýry typu pasta filata není vhodná, protože kozí mléko významně negativně ovlivňuje texturní vlastnosti výsledného sýra.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40609
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46378


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
slintáková_2017_dp.pdf 3.051Mb PDF Zobrazit/otevřít None
slintáková_2017_op.pdf 436.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
slintáková_2017_vp.pdf 519.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet