Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách <em>in vitro</em>

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách <em>in vitro</em>

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách <em>in vitro</em>
Autor: Březinová, Iva
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Cílem této studie bylo zjistit vliv vybraných faktorů (pH, koncentrace NaCl, teplota, médium) na schopnost degradace vybraných biogenních aminů dvou bakterií (B. subtilis 23 a B. pumilus 26). Bylo zjištěno, že hodnota pH neovlivňuje degradační aktivitu těchto kmenů, naproti tomu koncentrace NaCl, teplota a složení kultivačního média ovlivňují významně schopnost degradace aminů testovaných bakterií. V optimálních podmínkách (30 °C, pH 7, 0 % NaCl) snížil B. subtilis 23 obsah tyraminu o 60 % po 48 hodinové kultivaci.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40588
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46344


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
březinová_2017_dp.pdf 4.112Mb PDF Zobrazit/otevřít None
březinová_2017_op.pdf 532.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
březinová_2017_vp.pdf 544.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet