Tokové charakteristiky mléčných produktů
Show full item record
No preview available
Title:
|
Tokové charakteristiky mléčných produktů |
Author: |
Nešporová, Klára
|
Advisor: |
Lapčíková, Barbora
|
Abstract:
|
V bakalářské práci jsou prezentovány výsledky sledovaných tokových křivek deseti mléč-ných produktů a jednoho roztíratelného rostlinného tuku. Měřeny byly tyto výrobky: plnotučné mléko, smetana ke šlehání, zakysaná smetana, bílý jogurt, jogurtový nápoj, tvaroh, pribináček, máslo, rostlinný roztíratelný tuk, termix a tavený sýr. Naměřené výsledky dynamické viskozity mléčných produktů byly vyhodnoceny ve formě tokových křivek. U měřených produktů bylo určeno, jaké reologické chování produkt vykazuje. Newtonské chování vykazovalo mléko, mezi pseudoplastické můžeme zařadit smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu, bílý jogurt, jogurtový nápoj, tvaroh a pribináček. Máslo, rostlinný roztíratelný tuk, termix a tavený sýr vykazují viskoelastické chování. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/39453
|
Date:
|
2017-02-03 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
42479
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account