Tokové charakteristiky mléčných produktů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tokové charakteristiky mléčných produktů

Show full item record

No preview available
Title: Tokové charakteristiky mléčných produktů
Author: Nešporová, Klára
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: V bakalářské práci jsou prezentovány výsledky sledovaných tokových křivek deseti mléč-ných produktů a jednoho roztíratelného rostlinného tuku. Měřeny byly tyto výrobky: plnotučné mléko, smetana ke šlehání, zakysaná smetana, bílý jogurt, jogurtový nápoj, tvaroh, pribináček, máslo, rostlinný roztíratelný tuk, termix a tavený sýr. Naměřené výsledky dynamické viskozity mléčných produktů byly vyhodnoceny ve formě tokových křivek. U měřených produktů bylo určeno, jaké reologické chování produkt vykazuje. Newtonské chování vykazovalo mléko, mezi pseudoplastické můžeme zařadit smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu, bílý jogurt, jogurtový nápoj, tvaroh a pribináček. Máslo, rostlinný roztíratelný tuk, termix a tavený sýr vykazují viskoelastické chování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39453
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 42479


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
nešporová_2017_dp.pdf 2.477Mb PDF View/Open None
nešporová_2017_op.pdf 612.6Kb PDF View/Open None
nešporová_2017_vp.pdf 629.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account