Využití termické analýzy v potravinářství
Show full item record
No preview available
Title:
|
Využití termické analýzy v potravinářství |
Author: |
Musil, Karel
|
Advisor: |
Lapčíková, Barbora
|
Abstract:
|
Předložená bakalářská práce se zaměřuje na jednotlivé metody termické analýzy, které se využívají v potravinářství ke kontrole kvality potravin. Byly analyzovány vybrané druhy potravin tak, aby vystihovaly možnosti termické analýzy při analýze bílkovin, sacharidů a lipidů za účelem optimalizace podmínek při pečení, smažení a vaření. U bílkovin byl sta-noven denaturační pík proteinů kuřecího, vepřového a hovězího masa. U sacharidů proces želatinace, teplota tání a degradace a u lipidů teplota tání a krystalizace. Jednotlivé analýzy byly provedeny na měřicím přístroji DTG - 60 Shimadzu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/39439
|
Date:
|
2017-02-03 |
Availability:
|
Práce není přístupná |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
42198
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account