Využití termické analýzy v potravinářství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití termické analýzy v potravinářství

Show full item record

No preview available
Title: Využití termické analýzy v potravinářství
Author: Musil, Karel
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: Předložená bakalářská práce se zaměřuje na jednotlivé metody termické analýzy, které se využívají v potravinářství ke kontrole kvality potravin. Byly analyzovány vybrané druhy potravin tak, aby vystihovaly možnosti termické analýzy při analýze bílkovin, sacharidů a lipidů za účelem optimalizace podmínek při pečení, smažení a vaření. U bílkovin byl sta-noven denaturační pík proteinů kuřecího, vepřového a hovězího masa. U sacharidů proces želatinace, teplota tání a degradace a u lipidů teplota tání a krystalizace. Jednotlivé analýzy byly provedeny na měřicím přístroji DTG - 60 Shimadzu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39439
Date: 2017-02-03
Availability: Práce není přístupná
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 42198


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
musil_2017_dp.pdfBlocked 3.169Mb PDF View/Open None
musil_2017_op.pdf 625.9Kb PDF View/Open None
musil_2017_vp.pdf 632.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account