Vliv výrobních a skladovacích parametrů na senzorické vlastnosti jogurtů
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv výrobních a skladovacích parametrů na senzorické vlastnosti jogurtů |
Author: |
Charamzová, Lucie
|
Advisor: |
Mrázek, Josef
|
Abstract:
|
Tato bakalářská práce se zabývá technologií výroby jogurtů. Samotným cílem této bakalářské práce je na základě vyhodnocení senzorických dotazníků posoudit, jaké jsou nejoptimálnější parametry pro výrobu a skladování jogurtů. Rozdílným výrobním parametrem byla zvolena fermentační teplota 40 °C a 45 °C. Skladovací faktory byly rozlišeny rozdílnou teplotou skladování a to 4 °C, 8 °C a 12 °C. V praktické části byly vyrobeny jogurty s použitím jogurtové kultury LAMBDA6 od výrobce Et. Coquard. Tyto jogurty byly použity při senzorickém hodnocení, které probíhalo druhý den po výrobě a pak ve 14. a 28. dni skladování. Hodnotitelé byli vybráni z řad studentů Vyšší odborné školy potravinářské a Střední průmyslové školy mlékárenské v Kroměříži. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/39309
|
Date:
|
2016-02-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
Grade for thesis and defense:
|
A
38496
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account