Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním
Autor: Kulendová, Tereza
Vedoucí: Mokrejš, Pavel
Abstrakt: Bílkoviny patří mezi biopolymery hojně využívané v širokém spektru aplikací. V oblastech různých druhů průmyslu, lékařství a medicínského výzkumu jsou na vlastnosti finálních výrobků kladeny vysoké požadavky. Jelikož bílkoviny, jako například kolagen, želatina a kolagenní hydrolyzát, vykazují určitý stupeň nestability vůči působení různých vlivů, je nutno jejich vlastnosti modifikovat. Ke stabilizaci a optimalizaci vlastností bílkovinných materiálů mohou být zvoleny různé způsoby síťování, díky kterému dojde k vytvoření in-termolekulárních vazeb mezi řetězci bílkoviny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39284
Datum: 2016-01-15
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav inženýrství polymerů
Studijní obor: Inženýrství polymerů
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 44592


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
kulendová_2016_dp.pdf 2.320Mb PDF Zobrazit/otevřít None
kulendová_2016_op.docx 75.08Kb Neznámý Zobrazit/otevřít None
kulendová_2016_vp.pdf 428.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet