Vliv způsobu vedení ovocných kvasů na kvalitu destilátů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv způsobu vedení ovocných kvasů na kvalitu destilátů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv způsobu vedení ovocných kvasů na kvalitu destilátů
Autor: Maňáková, Lucie
Vedoucí: Lorencová, Eva
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá způsoby vedení kvasu v závislosti na výsledné kvalitě destilátu. Pojednává o požadavcích na suroviny, na jejich zpracování a o faktorech ovliv-ňujících samotnou fermentaci. Práce dále popisuje průběh etanolového kvašení a vliv mi-kroorganizmů na fermentační proces. Z práce plyne, že rychlost a průběh fermentace závisí na řadě činitelů. Mezi nejdůležitější patří teplota, pH, dostupnost živin, přítomnost stimu-lačních a inhibičních látek, koncentrace substrátu a přístup kyslíku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/37762
Datum: 2016-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 42494


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
maňáková_2016_dp.pdf 1.912Mb PDF Zobrazit/otevřít None
maňáková_2016_op.pdf 547.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
maňáková_2016_vp.pdf 531.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet