Vliv způsobu vedení ovocných kvasů na kvalitu destilátů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv způsobu vedení ovocných kvasů na kvalitu destilátů |
Autor: |
Maňáková, Lucie
|
Vedoucí: |
Lorencová, Eva
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce se zabývá způsoby vedení kvasu v závislosti na výsledné kvalitě destilátu. Pojednává o požadavcích na suroviny, na jejich zpracování a o faktorech ovliv-ňujících samotnou fermentaci. Práce dále popisuje průběh etanolového kvašení a vliv mi-kroorganizmů na fermentační proces. Z práce plyne, že rychlost a průběh fermentace závisí na řadě činitelů. Mezi nejdůležitější patří teplota, pH, dostupnost živin, přítomnost stimu-lačních a inhibičních látek, koncentrace substrátu a přístup kyslíku. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/37762
|
Datum:
|
2016-01-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
42494
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet