Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny |
| Autor: |
Hyblerová, Erika
|
| Vedoucí: |
Mišurcová, Ladislava
|
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá významem funkčních potravin a jejich příznivém působení na zdraví člověka. Je zde zhodnocen fytochemický profil rostliny Caigua (Cyclanthera pedata L. Schrad), které je přisuzován kladný účinek na snižování vysoké hladiny cholesterolu v krvi, hypertenze či na regulaci glukosy v krvi. Dále se práce zabývá využitím rostliny pro výrobu funkčních potravin. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/37759
|
|
Datum:
|
2016-01-20 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
42491
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet