Obalové materiály v potravinářství
Show full item record
No preview available
Title:
|
Obalové materiály v potravinářství |
Author: |
Majar, Petr
|
Advisor: |
Lapčíková, Barbora
|
Abstract:
|
Tato rešeršní bakalářská práce se zabývá obalovými materiály používanými v potravinářství od historie až po nové trendy v tomto oboru. Zahrnuje ochranu potravin obalem před vnějším prostředím, možnosti kontaminace potravin obalem, kde jsou popsány jednotlivé materiály používané v potravinářství pro konkrétní aplikace a jejich výhody a nevýhody. Další část práce se zabývá novými trendy v obalovém průmyslu (jako např. aktivní a inteligentní obaly), zmiňuje i již nově používané technologie při balení potravin. Nedílnou součástí této práce jsou i legislativní požadavky na obalové materiály v potravinářství v EU. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/37494
|
Date:
|
2016-02-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
42062
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account