Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě
Autor: Ničová, Michaela
Vedoucí: Mišurcová, Ladislava
Abstrakt: Cílem bakalářské práce je zjistit a popsat možnosti využití sladkovodních řas v lidské vý-živě. Obecně jsou charakterizovány řasy používané v potravinářství (taxonomie, výskyt). Největší pozornost je věnována popisu chemického složení sladkovodních řas, které jsou významných zdrojem biologicky aktivních látek, jako jsou bílkoviny, minerální látky a vitaminy. Z důvodu obsahu dalších látek, které vykazují zdraví prospěšné účinky je kladen důraz na využití sladkovodních řas ve formě doplňků stravy i jako suroviny pro přípravu pokrmů v gastronomii.
URI: http://hdl.handle.net/10563/37224
Datum: 2016-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 41751


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
ničová_2016_dp.pdf 3.187Mb PDF Zobrazit/otevřít None
ničová_2016_op.pdf 108.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
ničová_2016_vp.pdf 533.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet