Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií.
Autor: Kes, Lukáš
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: Tato práce je zaměřena na oblast cereálií a cereálních technologií, jejich alternativních dru-hů, známých jako pseudocereálie. Jsou zde informace o třech základních pseudocereáliích popsaných v literatuře - Pohance seté (Fagopyrum esculentum), Amarantu (Amaranthus spp.) a Quinoi (Chenopodium quinoa). Práce podává přehled o jejich pěstování, výnosech chemickém a nutričním složení, technologii zpracování a použití. Sleduje cereální techno-logie které tyto alternativní druhy obilnin používají, nebo by použít mohly. Zkoumá vlivy přídavků pseudocereálních mouk k běžným pekařským recepturám, a především by měla pomoc při začlenění těchto obilnin do běžných pekárenských provozů. Aplikuje metody předmlynářské úpravy pohanky, pufováním a extruzí, do technologie výroby mouky a pe-čiva, sleduje vliv těchto úprav na její vlastní průběh a finální výrobek. Je doplněna o náhled spotřebitelské obliby, různých způsobů kulinárních úprav pohanky, a výrobků z alternativních obilnin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/3706
Datum: 2007-05-31
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 5197


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kes_2007_dp.pdfZablokované 1023.Kb PDF
kes_2007_vp.doc 48Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kes_2007_op.doc 41.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet