Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny
Show full item record
No preview available
Title:
|
Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny |
Author: |
Horáková, Marcela
|
Advisor: |
Valášek, Pavel
|
Abstract:
|
Diplomová práce se zabývá sledováním jablečného aroma, jeho kvality v závislosti na kvalitě jablek zpracovávaných na jablečný koncentrát. Teoretická část popisuje odrůdy jablek nejčastěji používaných k lisování, následuje chemické složení jablek s důrazem na jablečné aromatické látky. Dále je popsáno získávání jablečného aroma a posouzení jeho kvality a stanovení aromatických látek pomocí plynové chromatografie s hmotnostně spektrální detekcí. V praktické části byly odebírány vzorky v průběhu sezony zpracování jablek, které byly analyzovány plynovou chromatografií, provedeny další rozbory a senzorické hodnocení. Byly porovnány výsledky za celou sezonu zpracování jablek. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/31628
|
Date:
|
2015-01-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
37989
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account